Het ontstaan van Brain Power Wellness

In september 2002 begon Dave Beal les te geven aan de 5e klas van Public School 375 in Brooklyn als een NYC Teaching Fellow. Terwijl hij zich aangetrokken voelde tot lesgeven in de nasleep van 9/11 als een manier om toekomstige leiders in staat te stellen een meer rechtvaardige, vreedzame en duurzame wereld te creëren, werd het duidelijk dat Dave hulp nodig had bij het beheersen van de stress van lesgeven in deze omgeving met hoge behoeften.

Om zijn eigen stress- en energieniveau te beheersen, begon Dave yoga, tai chi en mindfulness te beoefenen en ervoer grote veranderingen in zijn gezondheid en in zijn vermogen om contact te maken met zijn studenten. Dave begon met groot succes regelmatig lichaam-geest- en hersenoefeningen in zijn klas op te nemen en werd door beheerders van PS 375 en Bayview Elementary (in Freeport, Long Island) gevraagd om schoolbrede mindfulness/SEL-programma's op beide scholen te ontwikkelen. Nadat hij zijn directeuren in Brooklyn en Freeport drie jaar lang had geholpen bij het ontwerpen van schoolbrede wellnessprogramma's, nam Dave de moeilijke beslissing om het klaslokaal te verlaten om mindfulness en wellness te delen met meer schoolgemeenschappen. 

Gedurende de volgende twee jaar met PBE deelde Dave mindfulness- en wellnesstechnieken met ongeveer vijftig scholen in NYC. In 2016 creëerden Dave en zijn team Brain Power Wellness (BPW) en hebben zij met meer dan 25.000 leraren en 500.000 leerlingen in 500 scholen over de hele wereld samengewerkt.


Het ontstaan in Nederland

Mijn naam is Sandra Piepenbrock, gecertificeerd instructeur van Brain Power Wellness  (BPW). 
Toen ik dit programma zag sprak het mij direct aan. De positiviteit, het groepswerk, individuele aandacht, traumasensitief werken en SEL zijn de thema's die ik belangrijk vind om jongeren mee te geven vanuit huis, sportclub en op school.achtergrond is de verstandelijk gehandicapte zorg en jeugdhulpverlening. Het beste uit het kind halen is wat centraal zou moeten staan. Als een kind goed in zijn vel zit dan gaat alles makkelijker en kan hij/zij groeien. Daarna ben ik 2x naar New York afgereisd om werkervaring op te doen op de scholen en tijdens een familie retreat, wat georganiseerd werd door BPW.  De oefeningen zijn kort, krachtig en vooral ook leuk. Alleen te doen, met z'n tweetjes of met de hele groep. 

Al na een paar keer BPW oefeningen gedaan te hebben waren de reviews van  jongeren , leerkrachten en ouders zeer positief.  Dit maakt dat ik met het groeiende team het in Nederland en België aan het verspreiden ben. Ons doel is dat alle scholen in Nederland/ België/ Europa met dit effectief bewezen programma gaan werken.